Är ni en av dom som verkligen gillar fredagsmyset? Kanske blir det lite väl ofta en chipspåse till filmen? Då tycker jag att ni ska prova att göra grönkålschips! Det är väldigt enkelt och faktiskt rätt gott. Det enda du behöver är grönkål, flingsalt och olivolja. Gör såhär:
 
Värm ugnen till 200 grader. Skölj grönkålen och skär bort de grova stjälkarna. Riv bladen i lagom stora bitar och lägg på en ugnsplåt. Droppa några droppar olivolja på bladen och gnid in oljan i bladen. Strö över flingsalt i lagom mängd. In i ugnen i ca 10 min, men vakta de noggrant. Blir de överstekta så smakar dom bränt. Dom ska inte ha ändrats i färgen alls, känn på dom för att veta när dom är klara. Dom ska vara krispiga. (för mig tar det endast 7 min i ugn).
 
Ni kan även variera med någon annan krydda, salladskrydda till exempel! Mumsigt!
 

Kommentera

Publiceras ej